Ayhan Sicimoğlu ile Gastronomi Maceraları’nın bu bölümünde, yemek ve sanat Fransa’nın güneyindeki Biot Kasabası’nda bir araya geliyor.
Onlarca çeşit peynir, ekmek ve daha bir çok lezzet bu fuarda.
Sicimoğlu, bu küçük ve şirin Yunan adasında, kendisini ağırlayan restoran sahiplerine, kökeni Osmanlı mutfağına kadar dayanan kabak tatlısını öğretiyor.
Bu macerada Ayhan Sicimoğlu'na, milli yelkencimiz Edhem Dirvana eşlik ediyor. Taze ıstakozdan yapılan enfes makarna ve daha fazlası bu bölümde...
Bu yemeği yiyenler o bölgedeki depremzedelere de bağış yapmış oluyor.
Ayhan Sicimoğlu, bu bölümde İtalya’da Brezilyalı bir şefin vejetaryen yemeklerini tadıyor.
Sicimoğlu, buradaki şirin bir lokantada bölgenin eşsiz lezzeti olan "kadayifi ıspanaki"nin tadına bakıyor.
Michelin yıldızlı bir lokantada, bahçeden topladığımız taptaze bitkilerle yapılan nefis bir salata ve şekerleme (nugat) müzesi ve fabrikası ekranlara geliyor.
Şehrin meşhur sebze ve çiçek pazarı Jean Talon pazarının yanı sıra, eşsiz lezzetler de ekranlara geliyor.
Batum pazarından alışveriş yapan Sicimoğlu, yörenin değişik tatlarını ekranlara getiriyor.
Sicimoğlu, bu bölümde 1850 yılından beri aynı aileye ait et ve balık üzerine usta bir kır lokantasına misafir oluyor. Sempatik bir şef, şirin bir ortam ve mükemmel bir lezzet…
Gastronomi Maceraları'nda Ayhan Sicimoğlu, Bask bölgesinin en önemli gastronomi bölgesi olan San Sebastian'da. Sicimoğlu, bölgenin önemli bir atıştırmalığı olan "Pintxos"
İspanyanın Bask bölgesinde Bilbao'da, Michelin yıldızlı şef Josean Alija ile müthiş lezzetleri tadacağız. Gerçek bir gastronomi cenneti…
Ayhan Sicimoğlu Nice’in önemli şeflerinden David Faure ile moleküler mutfağın değişik örneklerine şahit oluyor.
Bu kez, İtalyan ve Fransız yemekleri, Japon bir şefin yorumuyla ekranlara geliyor.
Ayhan Sicimoğlu, plastik sanatlar ve yemek sanatının iç içe geçtiği restoran müzede şef Cristiano Tomei ile beraber değişik tatlar deniyor.
Gastronomi Maceraları'nın bu bölümünde Ayhan Sicimoğlu, Rönasans'ın doğduğu, İtalya'nın açık hava müzesi olarak bilinen şehri Floransa'da...
İskoprit buğulama ve Türk mutfağının da içinden olan ıspanaklı börek gibi lezzetleri deniyor.
Ayhan Sicimoğlu, bu bölümde Atina'da "Gastronomi Maceraları"na kaldığı yerden devam ediyor ve "Tayland usulü karidesli midye" gibi değişik tatlar tadıyor.
Bu bölümde Ayhan Sicimoğlu, Yunanistan’ın başkenti Atina’da el yapımı makarna ve tarhanalı levrek gibi eşsiz tatlarla izleyicilerinin karşısına çıkıyor.
İşleminiz başarılı bir şekilde gerçekleşti.