Şef Efe Can Salar ve yardımcısı Sezar ile buluşup The Ritz Carlton’da Katar’ın geleneksel yemeği makbuş pişiriyoruz.
Şef Uğur bey ile Tuvana Hotel Seraser Fine Dining Restaurant’ta beef wellington pişiriyor ardından hotel sahibi dostlarımızla keyifli bir sohbet sonrası tadıma geçiyoruz.
Şef Fatih Bey ile manav ve kasap alışverişimizden sonra Taşova yöresinin meşhur (iğne ucu) çiçek bamyasını yapmak üzere mutfağa giriyoruz.
Eski dostumuz Hristos ile buluşuyor ardından denizden taze çıkmış kalamarlarımızı alıp, sahibi olduğu Pleiades’e geçiyoruz. Chef Eric (Faik) ile muhteşem bir kalamar tabağı hazırlıyoruz.
Porto Nikola’da Şef Nikos ile eşsiz manzara eşliğinde bademli levrek pişiriyoruz.
Dostumuz Dimitris ile adayı gezip, alışveriş yapıyor, ardından Taverna Dimitris O Karaflas’ta muhteşem manzara eşliğinde şefin spesiyalini tadıyoruz.
Dünyaca ünlü opera sanatçımız Murat Karahan’la önce sanata doyuyor ardından Trattoa Tre Marchetti’de Papazın Lokması’nın yapılışını öğreniyoruz.
Ülkemizi dünya çapında temsil eden opera sanatçımız tenor Murat Karahan ile Verona’yı geziyor ardından Ristorante Greppia’da şef Andrea ile narenciyeli levrek pişiriyoruz.
Dostumuz Jacopo ile alışverişimizi yaptıktan sonra şehrin en iyi restaurantlarından Yard’a geçip şef Andrea Baltieri ile otlu ve trüf mantarlı risotto yapıyoruz.
Şef Christina ile Meis usulü lokum ahtapot yapıyor, Yunanlı ve Kıbrıslı dostlarımızla keyifli bir sohbet eşliğinde tadım yapıyoruz.
Denizli’nin Bağbaşı Yaylası’nda şef Metin Ayhan Yiğit ile Babadağ yöresinin meşhur keşkek yemeğini yapıyor,Denizli’nin lezzetlerini tadıyoruz.
Programımız Bar Calise’de keyifli bir sohbetle başlıyor. Ardından Hotel Terme Manzi’de bulunan Michelin yıldızlı Restaurant Il Mosaico’da şef Enzo David ile ançüez ve karnabaharlı linguine yapıyoruz.
Ayhan Sicimoğlu ile Gastronomi Maceraları’nın bu bölümünde Ischia Adası’ndayız. Il Focolare Restaurantta chef Agostino D'ambra ile güveçte tavşan eti pişiriyoruz.
Chef Giancarlo Lo Giudice ile buluşup adanın sempatik balıkçılarından taze deniz mahsüllerimizi aldıktan sonra,chefin bahçesinden organik sebzelerimizi topluyor ve mutfağa geçip mürekkep balıklı spagetti yapıyor.
Maceramıza Napoli’nin ana meydanı Piazza Del Plebiscito’da başlıyoruz.Ardından L’atro Coco Loco Restaurant’a geçip enfes napoliten kabuklu tabağı yapıyoruz.
Hakiki mozzarella yapımını en baştan öğreniyor ardından şef Maria ile enfes bir paccheri dolması yapıyoruz.Programımız Ayhan Sicimoğlu’nun olmazsa olmazı dondurma tadımı ile son buluyor.
Kasabayı Ayhan Sicimoğlu’nun keyifli sunumu ile gezdikten sonra Ristorante Capo Mulini’ye gidiyor ve sempatik şef Maxin ile deniz mahsüllü makarna yapıyoruz.
Chef George Borg ile buluşup alışverişimizi yaptıktan sonra Vini E Capricci By Abraham's a geçiyor ve karnabahar yahni yapıyoruz.
İstanbul’un önemli gastronomi mekanlarından birinde İtalyan şef Claudio Chinali ile mozzarella yapımını öğreniyor ardından muhteşem bir gnocchi pişiriyoruz.. Program sonunda yemeği minik jürimiz ile tadıyoruz.
Şef Vittorio Sindoni ile buluşuyor,muhteşem Bursa pazarını gezip alışveriş yapıyoruz.Ardından da Vittorio Ristorante’ye geçiyor ve kadim dost Vittorio ile enginarlı risotto yapıyoruz.
Alışverişimizi tamamlayıp Ristorante La Veranda’ya geçiyor ve bezelyeli, robiolalı enfes bir risotto yapıyoruz.
Denizden yeni çıkmış taze deniz mahsüllerini tattıktan sonra 17.yüzyıldan kalma muhteşem çiftlik evi Masseria Montenapoleone’ye gidiyor ve leziz siyah nohut ve sübyeli cavatelli yapıyoruz.
Sicimoğlu’nun keyifli anlatımı ile Conversano Kalesi’ni geziyor ardından şef Antonio Zaccardi ile kasabanın meşhur Michelin yıldızlı restaurantı Pasha’da,cime di rapa eşliğinde kırmızı karides yapıyoruz.
Sicimoğlu’nun 42 senelik dostu Luca Giussani’nin mutfağına giriyor ve Cacio E Pepe Con Salmone yapıyoruz.
Ayhan Sicimoğlu ile ilk önce sokak lezzetlerini tadına bakıyor ardından bir halk lokantasına gidip şef William ile Porto Riko’nun meşhur yemeklerinden mofongo yapıyoruz.
Rawai pazarını dolaşıp, karideslerimizi aldıktan sonra yerel yemekleri olan Pad Thai’nin yapılışını öğreniyoruz.
Denizden yakaladığımız taze sübyeleri pişiriyor ve eşsiz manzara eşliğinde yiyoruz.
Adanın rengarenk pazarını gezdikten sonra,detox merkezine gidip sağlıklı ve leziz bir meyve salatası yapıyoruz.
Bu hafta İtalya’nın kuzeyinde Carru'dayız. Piyemonte bölgesinin lezzetli haşlanmış etlerinin tadına bakıyoruz.
Yumurtadan brokoliye her şeyin organiğini alıp şef Jean Luca ile brokolili tagliatelle pişiriyoruz.
Bölgenin genç kuşak önemli şeflerinden Enrico Pivieri ile buluşup alışverişimizi yaptıktan sonra Il Cavallo Scosso’ya gidiyor ve kerevitli fassona danası tartar yapıyoruz.
1800'lü yıllarda kurulan, Nice'in bu tarihi otelinin hikayesini Ayhan Sicimoğlu'ndan dinledikten sonra Fransızların meşhur tatlısı crepes suzette yapıyoruz.
Nice limanının en iyi restaurantlarından L’ane Rouge’da ünlü şef Michel Devillers ile muhteşem bir barbun tabağı hazırlıyoruz.
Meson Portaletas’ta pintxos tadımı yaptıktan sonra üç Michelin yıldızlı “Restaurante Arzak” a gidiyor ve şef Elena Arzak’ın masasında onun yaptığı muhteşem ızgara istiridyeleri yiyoruz.
Balık pazarında deniz kabukluluları alışverişinden sonra Le Bar Jean’da kum midyesi ve sülünez yapıyoruz.
İlk önce bölgenin önemli pazarı La Ribera’yı geziyoruz. Ardından Restaurante Amaren’de şefin leziz spesiyallerini tadıyoruz.
İşleminiz başarılı bir şekilde gerçekleşti.