İstikamet Ege - 1.Sezon

Sonraki Bölüm

İstikamet Ege
İstikamet Ege - 1.Sezon

İstikamet Ege - 1.Sezon

İstikamet Ege

Uyarı
GİRİŞ YAP 30 GÜN ÜCRETSİZ İZLE
1. Bölüm - Ertuğrul Özkök

İstikamet Ege bu bölümünde ünlü gazeteci yazar Ertuğrul Özkök’ü ağırlıyor. Devamını oku Gazeteciliğinin yanı sıra çok iyi bir gurme olarak da bilinen Özkök, artık Ege’nin gastronomi merkezi haline gelen Urla’da ünlü Şef Ozan Kumbasar’a konuk oluyor.

2. Bölüm - Tuluhan Tekelioğlu

Gazeteci yazar Tuluhan Tekelioğlu Akyaka’dan misafirimiz oluyor. Devamını oku Balıkçı kadınların hikayelerini anlatacak bize Tekelioğlu. Özellikle son dönemde kadın eksenli belgesel ve kitaplarıyla gündemde olan Tuluhan Tekelioğlu, Kybele’den günümüze Anadolu kadınının mücadelesini anlatacak. Tekelioğlu, günümüzde Akyaka’yı meşhur yapan bir spora da değinecek.

3. Bölüm - Çağlar Bozçağa

Bugünkü rehberimiz aile mesleği deniz ürünleri restorancılığını sürdüren ikinci kuşak temsilcisi Çağlar Bozçağa. Devamını oku Kendimizi onun ve Engin Ünal’ın dalgıçlık deneyimine emanet ederek Turgutreis açıklarındaki gizli dünyaya misafir oluyoruz.

4. Bölüm - Zafer Kızılkaya

2012 yılında ulusal bir sivil toplum kuruluşu olarak İzmir’de kurulan Akdeniz koruma derneği kurucusu Zafer Kızılkaya konuğumuz. Devamını oku Akdeniz keşiş foku, kum köpekbalığı gibi nesli tehlike altında olan türler ve bunların yaşadığı deniz ekosistemlerinin izlenmesi ve restorasyonu Zafer Kızılkaya’nın öncelikli çalışma konularından. Kızılkaya Ege’nin sorunlarını bizlere anlatıyor.

5. Bölüm - Ayşegül Dinçkök

İstikamet Ege’nin bu haftaki konuğu sualtı fotoğrafçısı ve aktivist Ayşegül Dinçkök. Devamını oku Fotoğraf sanatçısı gözüyle Ege’de yok olan türler ve kirlilik üzerine sohbet edeceğiz. Onun gençliğinden bu güne Ege ile olan ilişkisi ve deniz altına olan tutkusu sohbetimizin teması olacak.

6. Bölüm - Osman Sezener

Bu hafta Urla’da buradaki rehberimiz işini özenle yapan her fırsatta ilhamını ateşten aldığını söyleyen işinin ehli bir şef; Osman Sezener. Devamını oku Temel pişirme yöntemi, gerçek tadı ortaya çıkartan açık ateş. Her yemeğin buraya özgü el yapımı tabaklarla sunulduğu restoranda tarifler de en yalın haliyle anlatılabilecek şekilde sunuluyor. Ege’den çıkan kısa zamanda tüm Türkiye’de bilinen bir şef olan Osman Sezener’in hikayesi İstikamet Ege‘de .

7. Bölüm - Deniz Kurt Görsev

Bugünkü rehberimiz Deniz Kurt Görsev, ismiyle tam bir uyum sağlayan uğraşlarıyla Ege hayranı bir deniz insanı. Devamını oku Milano merkezli şirketiyle de mega yatlara şef ve hostes sağlıyor. Aynı zamanda uluslararası sularda yüzen 60 metre üzeri mega yatlarda baş şef olarak çalışan ilk Türk mutfak ustası. Dolayısıyla deniz ürünleri de uzmanlık konuları arasında.

8. Bölüm - Mehmet Çağçağ

Zamanını olabildiğince Alaçatı’da geçirmeyi tercih eden karikatürist Mehmet Çağçağ, güne uzun sahil yürüyüşüyle başlayanlardan. Devamını oku Yarattığı daral ve timsah karakterleri unutulmayan, yapıtaşlarından biri olduğu Leman dergisini modern mizah tarihimize geçirmiş bir usta o. Çağçağ ile Ege’yi korumak için nasıl sorumluluklara sahip olduğumuzu bir kez daha düşündürecek.

9. Bölüm - Ozan Veryeri

İstikamet Ege’de bu kez konuğumuz Akdeniz foklarının korunması için faaliyet gösteren Sualtı Araştırmaları Derneği Akdeniz Foku Araştırma Grubu temsilcisi Ozan Veryeri . Devamını oku Ege’de balıkçılık, doğal hayat ve korunması üzerine çok keyifli bir sohbetimiz olacak.

10. Bölüm - Şahika Ercümen

O bizim milli gururumuz. Serbest dalışta tam dört kez dünya şampiyonu olan Şahika Ercümen bu bölümde bizlerle… Devamını oku Ege’nin derinliklerini en iyi bilen isimlerden Ercümen bize sualtını anlatacak. Deniz kirliliği konusunda endişelerini ve uyarılarını dinleyeceğiz.

11. Bölüm - Can Ortabaş

Girişimleriyle Urla’ya değer katan Can Ortabaş, Ege’nin yıldızı Urla’nın yakın gelecekte çok daha fazla parlayacağına inananlardan. Devamını oku Oğuz Bey’in ev sahipliğinde Urla’nın bu ikonik mekanında deniz ürünleri ve otlardan yapılan 100’den fazla mezenin eşsiz lezzetlerini konuşacağız. Tarihi, kültürel, turistik ve gastronomik özellikleriyle Urla neden Ege’nin incisi olacak?

12. Bölüm - Serdar Günseren ve Murat İyrib

İstikamet Ege'nin bu bölümünde Doktor Serdar Günseren ve Murat İyrib’e mikrofon uzatıyoruz. Devamını oku Dünya üzerinde milyonlarca kişi tarafından yapılan ve büyük bir ekonomi oluşturan bir uğraşı, sportif balıkçılığı tanıtacaklar.

13. Bölüm - Yüksel Aksu

Muğla doğumlu usta yönetmen Yüksel Aksu, Ege’yi yaşatan bir sanatçı olduğu için bu bölümde İstikamet Ege’nin konuğu oluyor. Devamını oku İstikamet Ege’nin bu bölümü her saniyesi ile sizi güldürecek ve düşündürecek.

14. Bölüm - Pelin Omuroğlu

İstikamet Ege bu bölümde zeytinyağıyla iç içe bir insanı konuk ediyor. İzmirli Omuroğlu ailesinin kızları Pelin Omuroğlu gerçek bir zeytinyağı sevdalısı. Devamını oku Bu bölümde Pelin Omuroğlu ile birlikte Urla Balık Kooperatifi’ne gidiyoruz ve aldığı kefal balığını kendi özel tarifiyle güveç yapıyoruz.

15. Bölüm - İzzeddin Çalışlar

İstikamet Ege’nin bu bölümde İzzeddin Çalışlar bizi Bodrum’da balığa çıkartıyor. Devamını oku Sırtı çekerek yakaladıkları balıkları özel bir yöntemle hazırlıyor, yakaladığı balıkları soframıza getiriyor.

16. Bölüm - Ferit Sarper ve İlker Mat

İstikamet Ege’nin bu bölümünde Ferit Sarper ve onu ağırlayan İlker Mat, iki amatör balıkçı olarak Bodrum’da bir mutfakta buluştu. Devamını oku Ege’nin bu nimetini nasıl lezzete dönüştürdüklerini öğrenirken, yine aynı sularda lezzetiyle nam salmış mürekkep balığını daha yakından tanıyacağız.

17. Bölüm - Kerem Görsev

İstikamet Ege’de bu kez caz notaları eşlik edecek bize. Ünlü caz sanatçısı Kerem Görsev Bodrum’daki evinde hem jazz hem Ege ile ilişkisini anlatacak bizlere. Devamını oku Mandalya Körfezi’ne açılan, eski adıyla Bargilya, yeni adıyla Boğaziçi Köyü’nde eşsiz doğal güzellik içinde Kerem Görsev bizi harikulade bir yolculuğa çıkartacak.

18. Bölüm - Osman Serdaroğlu

İstikametimiz Ege. Bu kez Ildırı'da şefimiz Osman Serdaroğlu önce enginar topluyor. Sonra balıkçı teknesi ile bizi kimsenin yaşamadığı bir adaya götürüyor. Devamını oku Balık ve enginar ile müthiş lezzetli bir yemek hazırlıyor.

19. Bölüm - Halikarnassos

İstikamet Ege'de bu bölümde rotayı Halikarnassos'a çeviriyoruz. Devamını oku Ege’nin bereketli sularının sırlarını, bilinmedik nadir lezzetlerini ve sualtı yaşamının bizler için ne denli önemli olduğunu görmek için İstikamet Ege’nin bu bölümünü kaçırmayın.

20. Bölüm - Kültür Balıkçılığı ve Balıkçılık

Ege ve balık konusunun açıldığı her ortamda iki konu öne çıkıyor: kültür balıkçılığı ve balıkçılık. Devamını oku Bu kadim mesleğin günümüz emekçileri sualtı yaşamını korumak için o kadar önemli mesajlar verdi ki İstikamet Ege’nin bu bölümü bir ders niteliğinde ekranlara geliyor.

85

İçeriği listele

İşleminiz başarılı bir şekilde gerçekleşti.