Şerife ile Yaşam

Sonraki Bölüm

Şerife ile Yaşam
Şerife ile Yaşam

Şerife ile Yaşam

Uyarı
GİRİŞ YAP 30 GÜN ÜCRETSİZ İZLE
53. Bölüm - İtalyan Mutfağı

Dünya mutfağının en gözde örneklerinin yer aldığı İtalyan mutfağı bu hafta şef Şerife Aksoy’un da ilham kaynağı oluyor... Devamını oku Pizza margarita, gnocchi ve affogato Şerife Aksoy’un kendi imzasıyla yorumladığı İtalyan lezzetleri arasında yer alıyor.

52. Bölüm - Japon Lezzetleri

Dünya mutfağının en gözde örneklerinin yer aldığı Japon mutfağı bu hafta şef Şerife Aksoy’un da ilham kaynağı oluyor... Devamını oku Sake sashimi yani çiğ somon balığını sushi pilavı ile servis eden Aksoy, uskumru tataki ve uskumru sashimiyi de menüsüne ekliyor. Somon tartar, edamame ve kızarmış dondurma da Şerife Aksoy’un kendi imzasıyla yorumladığı diğer Japon lezzetleri arasında...

51. Bölüm - Meyve Tatlıları

Karadeniz kıyısında bir evde yaşayan şef Şerife Aksoy, soğuk kış iklimine dayanıklı bir şifa kaynağı olan cennet hurması kurusu hazırlamanın püf noktalarını anlatıyor. Devamını oku Ayrıca şerbetli ve bol şekerli tatlılara alternatif olarak meyveden tatlılar menüsünde çikolatalı mus, karamelize armut ve ayva crumble yer alıyor.

50. Bölüm - Pavlova

Şerife ile Yaşam’da bu kez havaların soğumasıyla kışın getirdikleri mufağa giriyor. Devamını oku Menüde ise; pavlova, ayvalı kerevizli hindi but, tütsülenmiş balkabağı ve tatlı patates ve yeşil elmalı Brüksel lahanası yer alıyor.

49. Bölüm - Yeşil Dev Brokoli

Şef Şerife Aksoy’un sihirli elleri bu hafta Yeşil Dev Brokoli’yi ele alıyor. Devamını oku Şerife Aksoy, koyu yeşil rengiyle dikkat çeken, faydalı ve besleyici olan brokoliye çok özel tarifleriyle ayrı bir lezzet katıyor.

48. Bölüm - Meksika Yemekleri

Şerife Aksoy’un mutfağı bu hafta Meksika yemekleriyle renkleniyor. Devamını oku Reçetelerinde sıradışı eşleşmeleri denemeyi çok seven Aksoy, bu kez bitter çikolatalı siyah fasulye yemeği üzerinde ağır ateşte pişmiş kuzu incik servis ediyor. Ayrıca guacamole ve etli fasulyeyle hazırladığı takolarla da sürpriz tatlara imza atıyor.

47. Bölüm - Tart ve Kiş

Tatlıyı kim sevmez, hele ki sağlıklı ve düşük kalorili olursa!.. Devamını oku Şef Şerife Aksoy bu bölümde hem tatlı hem tuzlu çeşidiyle iki tür hamur hazırlayarak enfes bir tart ve kiş menüsüne imza atıyor. Ispanaklı sucuklu klasik kiş ile tavuklu pırasalı glutensiz kiş menünün tuzluları... Tatlı alternatifinde ise armutlu badem unlu tart ile glutensiz elmalı tart var.

46. Bölüm - Midenin Cilası: Çorba

Kimi zaman kahvaltı, kimi zamansa ana yemek başlangıcı olarak sofraların baştacı edilen çorbaları bu kez Şerife Aksoy yorumuyla denemenizi tavsiye ederiz.

45. Bölüm - Hardallı Kaburga

Kendi yetiştirdiği ürünlerle hazırladığı özgün reçetelere imza atan şef Şerife Aksoy bu kez özellikle çatkapı misafirler için kolay ve doyurucu bir menü hazırlıyor. Devamını oku Fırında çıtır çıtır pişen bir pekmez ve hardallı kaburga, yanında süzme yoğurtlu sos ile kırmızı ve tatlı olan çeşidinden yapılan ince dilim çıtır patates ve elma dilim patates, antik undan ekşi mayalı, kanlıca mantarlı ve mozarellalı bir kolay pizza.

44. Bölüm - Körili Yeşil Mercimek

Eko şef Şerife Aksoy’un sihirli elleri bu hafta Güney Asya’nın renkli ve zengin diyarı Hindistan’a uzanıyor ve Hint mutfağından çok özel reçeteler yorumluyor. Devamını oku Körili yeşil mercimek, zerdeçallı basmati ve yanında raita...

43. Bölüm - Balık Ziyafeti

Şerife İle Yaşam’da bu kez mevsimin en bereketli deniz mahsulü olan palamut var... Devamını oku Ancak bu menüde palamut bambaşka bir kimliğe bürünüp sürpriz tatlar sunuyor, üstelik Karadeniz ve Marmara’nın incisi hamsi ve sardalyayla beraber... Şefin menüsünde bu hafta deniz börülcesi yatağında hamsi, beyaz soğanlı sardalya ve tarhanalı palamut kızartma yer alıyor.

42. Bölüm - Zeytinyağlı Gülbiberli Yeşil Domates

Permakültür tasarımcısı ve şef Şerife Aksoy bu bölümde “sıfır atık” felsefesine uygun bir menü hazırlıyor. Devamını oku Zeytinyağlı gülbiberli yeşil domates, kırmızı patatesli etli yeşil fasulye yemeği ve fasulyenin kenarlarından ayıklanarak genellikle çöpe atılan bir ürün olan, fasulye kılçığı çorbası... Aksoy’un sloganı yine aynı: mevsimsel, yerel, doğal ve taze...

41. Bölüm - Fermente İçecekler

Bu hafta Şerife’nin mutfağında, yüzyıllardır pek çok kültür ve coğrafyada hem şifa kaynağı hem de besin olarak kullanılan fermente içecekler yer alıyor. Devamını oku Uzun ve sağlıklı yaşamanın iksirlerinden biri olarak kabul edilen kombu ve jun çaylarının tarifleri ekranlara geliyor.

69

İçeriği listele

İşleminiz başarılı bir şekilde gerçekleşti.