Meyve Tatlıları

Meyve Tatlıları

Şerife ile Yaşam

Uyarı
GİRİŞ YAP ÜYE OL
53. Bölüm - İtalyan Mutfağı Detay

Pizza margarita, gnocchi ve affogato Şerife Aksoy’un kendi imzasıyla yorumladığı İtalyan lezzetleri arasında yer alıyor.

52. Bölüm - Japon Lezzetleri Detay

Sake sashimi yani çiğ somon balığını sushi pilavı ile servis eden Aksoy, uskumru tataki ve uskumru sashimiyi de menüsüne ekliyor. Somon tartar, edamame ve kızarmış dondurma da Şerife Aksoy’un kendi imzasıyla yorumladığı diğer Japon lezzetleri arasında...

51. Bölüm - Meyve Tatlıları Detay

Ayrıca şerbetli ve bol şekerli tatlılara alternatif olarak meyveden tatlılar menüsünde çikolatalı mus, karamelize armut ve ayva crumble yer alıyor.

50. Bölüm - Pavlova Detay

Menüde ise; pavlova, ayvalı kerevizli hindi but, tütsülenmiş balkabağı ve tatlı patates ve yeşil elmalı Brüksel lahanası yer alıyor.

49. Bölüm - Yeşil Dev Brokoli Detay

Şerife Aksoy, koyu yeşil rengiyle dikkat çeken, faydalı ve besleyici olan brokoliye çok özel tarifleriyle ayrı bir lezzet katıyor.

48. Bölüm - Meksika Yemekleri Detay

Reçetelerinde sıradışı eşleşmeleri denemeyi çok seven Aksoy, bu kez bitter çikolatalı siyah fasulye yemeği üzerinde ağır ateşte pişmiş kuzu incik servis ediyor. Ayrıca guacamole ve etli fasulyeyle hazırladığı takolarla da sürpriz tatlara imza atıyor.

47. Bölüm - Tart ve Kiş Detay

Şef Şerife Aksoy bu bölümde hem tatlı hem tuzlu çeşidiyle iki tür hamur hazırlayarak enfes bir tart ve kiş menüsüne imza atıyor. Ispanaklı sucuklu klasik kiş ile tavuklu pırasalı glutensiz kiş menünün tuzluları... Tatlı alternatifinde ise armutlu badem unlu tart ile glutensiz elmalı tart var.

46. Bölüm - Midenin Cilası: Çorba Detay

Kimi zaman kahvaltı, kimi zamansa ana yemek başlangıcı olarak sofraların baştacı edilen çorbaları bu kez Şerife Aksoy yorumuyla denemenizi tavsiye ederiz.

45. Bölüm - Hardallı Kaburga Detay

Fırında çıtır çıtır pişen bir pekmez ve hardallı kaburga, yanında süzme yoğurtlu sos ile kırmızı ve tatlı olan çeşidinden yapılan ince dilim çıtır patates ve elma dilim patates, antik undan ekşi mayalı, kanlıca mantarlı ve mozarellalı bir kolay pizza.

44. Bölüm - Körili Yeşil Mercimek Detay

Körili yeşil mercimek, zerdeçallı basmati ve yanında raita...

43. Bölüm - Balık Ziyafeti Detay

Ancak bu menüde palamut bambaşka bir kimliğe bürünüp sürpriz tatlar sunuyor, üstelik Karadeniz ve Marmara’nın incisi hamsi ve sardalyayla beraber... Şefin menüsünde bu hafta deniz börülcesi yatağında hamsi, beyaz soğanlı sardalya ve tarhanalı palamut kızartma yer alıyor.

42. Bölüm - Zeytinyağlı Gülbiberli Yeşil Domates Detay

Zeytinyağlı gülbiberli yeşil domates, kırmızı patatesli etli yeşil fasulye yemeği ve fasulyenin kenarlarından ayıklanarak genellikle çöpe atılan bir ürün olan, fasulye kılçığı çorbası... Aksoy’un sloganı yine aynı: mevsimsel, yerel, doğal ve taze...

41. Bölüm - Fermente İçecekler Detay

Uzun ve sağlıklı yaşamanın iksirlerinden biri olarak kabul edilen kombu ve jun çaylarının tarifleri ekranlara geliyor.

Benzer içerikler

Sayfa Başına Dön

İşleminiz başarılı bir şekilde gerçekleşti.